News: Das Kriegsensemble gir ut Kaizertolkninger
Posted: Jun, 19, 2013

(Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen)  Krigen er ikke over!

 Man er aldri helt trygg på Kaizernachzpiel, putselig får man platekontrakt!

 Da fotoutstillingen Blitzregn 02-12 ble vist på Rockheim i vinter ble de tilstedeværende Kaizermedlemmene Janove og Terje beæret med et knippe Kaizertolkninger fremført av eminente musikere fra Trondheim. Så godt likte Kaizerguttene det de hørte at de signerte platekontrakt med gjengen på nachspielet samme kveld!

Les også artikkel fra Adresseavisen i dag!

 -       Vi visste ikke noe om hva som skulle skje, vi skulle bare kaste glans over fotoutstillingen, og så fikk vi plutselig denne musikalske gaven i fanget. ”Herregud så bra, dette burde flere få høre!”, tenkte vi, forklarer Janove Kaizer, for øvrig kjent som verdens største Kaizerfan. – Det viser seg jo at disse låtene kler alle slags formater, ikke bare vårt!

-       Det er altså snakk om akustiske tolkninger av Kaizerlåter, fremført i god gammel svart-hvitt, mellomkrigstid-stil?

-       Ja visst, på konserten fremførte de bare noen få låter for de fremmøtte. Så for å lage et konsept ut av det ba vi dem arrangere noen flere, slik at vi kunne fylle opp et album, så nå er det altså spilt inn 10 sanger til albumet ” Die verloren gegangenen Aufnahmen zwischen 1929-1933” (de tapte opptakene fra mellom 1929-1933)

-       Når og hvordan kan folk få høre denne musikken?

-       Planen er å ha albumrelease den 24 august nå i sommer, samme dagen som vi spiller i Borggården i Trondheim. Das Kriegsensemble kommer til å ha releasefest på Familien på ettermiddagen, der kan du forhåpentligvis også kjøpe platen på vinyl. Her får du altså muligheten til å bade i lykke, Kaizervorzpiel først på Familien og så Kaizerkonsert i Borggården etterpå!

-       Herlig! Blir vinylen å få kjøpt over hele landet? Med andre ord, får den vanlig Kaizerdistribusjon?

-       Ehh, distribusjon er ikke et morsomt tema på nachzpiel, så det har vi ikke funnet ut av enda, men vi satser  jo på at alle som vil ha skal få tak i den, ja, natürlich!

Albumet skal også gjøres tilgjengelig digitalt, men kommer ikke på CD. Vi kommer for øvrig tilbake med mer konkret info når sådan foreligger!