News: Aldri vodka video !
Posted: Mar, 10, 2012


(Foto: Geir Zahl. Janove og regissør Allan Lucien Øyen går gjennom planene for neste scene)

VGTV kan du nå se Kaizers Orchestras rykende ferske video til førstesingelen fra Volume III, "Aldri voodka, Violeta"!

 Se også GeezaProductions behind the scenes doku HER!

- Det er lenge siden vi spilte inn musikkvideo sist, føler vi, så nå hadde vi lyst til å gjøre det igjen. På Volume I fikk vi riktig nok "Hjerteknuser", men på Volume II kom det ingen musikkvideo, på tross av store hits som "1000 dråper regn" og "Drøm videre, Violeta". På både Maskineri og Våre Demoner var det også tynt videomessig. Volume III er et bra sted å ta tilbake videoen, forklarer Geir Zahl.

- I tillegg er vi litt lei av at en ni år gammel musikkvideo blir brukt hver gang vi nevnes på TV...

- Ja, det er alltid Kaizers i havgavet til tonene av "Evig pint" i TV-sammenhenger?

- Og det er en knallvideo det, for all del, men vi vil gjerne ha noe som er oppdatert, både i forhold til bilde og musikk. Da vi lagde Evig pint, og forøvrig også Maestro-videoene "Maestro" og "Knekker deg til sist" var musikkvideoer noe som funket veldig bra promoteringsmessig. Svisj på NRK2 var veldig populært og nådde ut til utrolig mange. Så forsvant Svisj, og alle andre TV-program som viste videoer, og når dette sammenfalt med at inntekter fra fysisk platesalg forsvant og med det hele platebransjen, så skjønner man at musikkvideoen  også ramlet ut av budsjettet. Men NÅ er vi altså tilbake!

- Så bra! Første singel "Aldri vodka, Violeta" -videoen er spilt inn i Budapest. Lang reise for å filme en sekspakning skranglefanter, fortell!

- Budapest ble valgt fordi de har en stor filmindustri der nede. Profft opplegg, infrastruktur, kompetanse og muligheter for å jobbe lange dager til en rimelig penge. Slik kunne vi lage to videoer på fire dager. Vi har vært opptatt med turneer og innspillinger i vår, så hele opplegget er Flimmer Film sitt, egentlig. De er kompiser av oss fra Bergensdagene, så vi går langt tilbake. Vi startet Kaizers samtidig som de startet produksjonsselskap og de lagde vår aller første video, "Kontroll på kontinentet", i 2001 mot en kasse whisky og en boks sigarer. Siden har vi gått gradene i hver vår bransje. Vi tenkte det var poetisk at de som lagde den første også skal lage de siste, hehe.

- Foreløpig siste!

- Javisst. Denne eraens siste!

- Hva kan du fortelle om handlingen i videoen?

- Kenneth og Violeta har altså har stukket fra Beatrice, Kenneths kone og Violetas mor. Nå er de ute i den store verden, litt på lykke og fromme og fortsatt litt prøvende og usikre. I videoen er de i en urban setting, á la New York. Violeta er ikke helt fortrolig med situasjonen, hun stikker av fra sin far og på sin vei gjennom gatene vekker hun liv i mennesker hun treffer. Det er noe spesielt med henne, folk merker det. Far må ut og lete etter denne egenrådige datteren sin, da, som om han ikke hadde nok å stri med. Så dukker det opp ting på veien, tegn som bare Violeta ser, Omen, om du vil, det ukjente, som "skremmer" henne tilbake til sin far. Og der stopper det. Det er som en scene tatt ut av et større hele, egentlig.

- Vi kan også røpe at det kommer en video til "Begravelsespolka" etterhvert!

- Javisst. Hovedvideoen til Volume III er "Begravelsespolka", det er den vi har lagt ned mest arbeid i. Men den må vi altså vente litt på..

- Mange vil spørre seg, hvorfor lage video til den, et albumspor,  og ikke til "Siste dans" som virker å ha et mye klarere hitpotensiale?

- Hehe, det er fordi vi er vårt eget plateselskap! Vi betaler selv og dermed bestemmer vi også selv! Nei altså, forklaringen er rett og slett bare at "Begravelsespolka" representerer Volume III  som helhet veldig bra, bedre enn "Siste dans", som stikker seg litt mer ut. Den er også mer innholdsmettet og dermed lettere å gjøre interessant visuelt.  Lettere å jobbe med. Vi lager dette for oss selv og til Kaizerfansen, for at de skal få litt bilder å prosessere også, på det som ellers stort sett bare fortelles gjennom musikk og tekst. Vi tror det blir mer interessant slik. Og vi liker jo å tro at vi har rett i det.

Bare å sjekke ut video og glede seg til neste, altså!