News: Alt om Volume III !
Posted: Oct, 29, 2012

(Slik ser den altså ut. Violeta Violeta Volume III. Omslag: Martin Kvamme)

På fredag andre november er det endelig klart for tredje og siste kapittel av trilogien Violeta Violeta!

 Den storstilte trilogi-satsingen Violeta Violeta kulminerer førstkommende fredag, med utgivelsen av den tredje soga i historien om Violeta, Beatrice, Kenneth og de andre. 

 Albumet har likt antall sanger som Volume I og II, altså ti, men klokker inn på 20 minutter mer enn de to foregående, altså 60 minutter. Som bandet har vært inne på endel i intervjuer tidligere, dette albumet tar Kaizers Orchestra inn i et symfonisk rock-musikal-aktig landskap, der tradisjonell låtstruktur må vike for tema som overlapper tema og voldsomme svingninger i stemninger, ofte innenfor én og samme sang. Det høres kanskje faretruende pompøst ut, men vi kan forsikre alle skeptikere om at den Kaizerske catchyness og spille-energi fortsatt i aller høyeste grad er til stede, og bandet har definitivt fortsatt sitt unike særpreg godt i behold. Dette albumet må du kanskje gå noen runder med, men det kommer til å være verdt hver eneste én !

Volume III er, som de to foregående Volumene, spilt inn i Duper studio i Bergen, med Yngve Sætre og Jørgen Træen i produsentstolene. Stavanger Symfoniorkester spiller på ni av de ti låtene og utgjør dermed en svært viktig bestanddel for sounden på dette albumet. Erlend Skomsvoll har skrevet alle orkesterarrangementene og i det hele tatt kan man si at dette er det mest grandiose og påkostede prosjekt Kaizers Orchestra noengang har vært involvert i.

Litt om de forskjellige formatene albumet kommer i:

Cd-versjonen kommer i to ulike utgaver. Én vanlig jewel case versjon og én limited digipak versjon. Innholdet på de to versjonene er helt likt, men digipak versjonen har gullfolie på coveret og kommer i et begrenset antall på 4000 eks. Den observante fan vil kjenne igjen dette antallet fra de foregående to Volumene, som også hadde en digipak versjon i 4000 eks.

Vinyl: To versjoner også her: Siden platen varer én time blir vinylutgaven dobbel. Vi har altså en vanlig, svart, dobbel gatefold vinyl med et førsteopplag 3500 eks. Denne printes opp igjen om etterspørselen skulle tilsi det.

Så finnes det en eksklusiv lim ed dobbel gatefold farget vinyl (hvit). Denne trykkes kun i 500 eks og den vil være tilgjengelig følgende steder, da med førstemann til mølla som gjeldende prinsipp:   Oslo : PK Oslo City, Big Dipper Stavanger : PK Sandnes : PK Bergen : Apollon Tønsberg : The Garden Trondheim : Big Dipper   Digitalt: I tillegg vil albumet være tilgjengelig digitalt. I iTunes er den tilgjengelig i en Mastered for iTunes versjon (24bit). Vi jobber også med å få ut en versjon med digitalt cover og regner med å ha den tilgjengelig fra releasedagen. Albumet vil også være tilgjengelig hos gubemusic.com i FLAC format antageligvis fra og med releasedato.   Streaming: Både Spotify og WiMP skal ha albumet klart til releasedag.  Skulle det skje at det ikke foreligger på Spotify på utgivelsesdagen så har det isåfall med Spotifys interne systemer å gjøre, ikke oss.   Utlandet: Releasedato for alle land utenfor Norge, uavhengig av fysisk distribusjon, er satt til 25 januar. Mange synes dette er rart i og med internett og det der, men det har sine grunner. Det har seg altså ikke slik at vi ikke vet om internett, for de som lurte på det.   Følg ellers med  på facebook i forhold til platesigneringer i forbindelse med release av Volume III !