News: Trilogiboks og Opera dvd på vei!
Posted: Dec, 1, 2013


(Foto: Paal Audestad) Operakonsertene Kaizers gjorde i januar 2013 var et av høydepunktene i bandets karriere. Nå kan du snart få konserten på DVD / Bluray.

Oljefat er ikke lenger et instrument. Det er ikke bilfelg heller. Pumpeorgel er noe man spiller i bedehus og dress er ikke et lenger et plagg man spiller ompa-musikk og svetter i. Virkeligheten er littegrann annerledes etter at Kaizers Orchestra la brekkjernet til hvile 15 september 2013.

Etter 12 år, og med åtte album, ca hundre sanger, ca tusen konserter, ca ti tusen liter svette og ca hundre tusen mil i buss på samvittigheten, var det meste sagt for Kaizers Orchestra etter aller siste dans 14 september 2013, men ikke alt. Og det som ikke var sagt sies nå i desember, med følgende utgivelser:

”En aften i Operaen”  DVD og Bluray. Release 9 desember.

Et av høydepunktene i Kaizers karriere var å fremføre hele ”Violeta Violeta Volume III” i operaen i Bjørvika sammen med dirigent Erlend Skomsvoll, KORK og Oslo Filharmoniske kor i januar 2013. Dette prosjektet markerte enden på en vidstrakt musikalsk reise for Kaizers, som både understreker bandets musikalske utvikling og den røde tråden i den, gjennom 12 år i norsk musikkliv. Én av de seks utsolgte kveldene fra operaen ble filmet av produksjonsselskapet Monster, mikset av Yngve Sætre, og er nå klar for utgivelse. Bonusmaterialet, ”Ompa til du tour”-konserten fra Kvarteret i Bergen fra januar 2002, utgjør den andre bokenden. Gode forhold for å bevitne metamorfosen egenhendig her, altså.

En audioversjon av operakonserten vil også gjøres tilgjengelig på strømmetjenester samtidig som DVD´en / Blurayen kommer ut. Det kommer derimot ingen fysisk utgivelse av kun audiodelen av denne konserten.

”VioletaVioleta” Vinylboks, med bonus 7´ tommer singel og fotoboken ”FotoFoto”. Lim ed 1000 eks. Release 12 desember.

Kaizers Orchestras siste, storslåtte albumprosjekt, trilogien ”Violeta Violeta” samles i sin helhet i en eksklusiv og spektakulær vinylboks. Som bonus skjenkes fansen en sjutommer vinylsingel med de to sangene som ble til overs etter innspillingen av Volume III : ”Stjerner i posisjon” og ”Cecilia I. Velur”. Med disse to sangene avsluttes Violeta-trilogien en gang for alle. Komponist Janove Ottesen sier selv følgende om sangene:

 

”Stjerner i posisjon” er en poplåt som ikke fant sin plass på Vol. III, men som jeg liker veldig godt selv. Det er en svevende, nesten litt karibisk låt, kanskje det nærmeste vi har kommet indie, faktisk, i versene, fulgt av et  kraftfullt stakkatorefreng i musikalsjangeren. Teksten handler om Violeta som  filosoferer om nuet og livet og enden på det, der man forhåpentligvis møter igjen alle man har kjent, men også alle de man skulle ha blitt kjent med.

”Cecilia I. Velur” er nok en deilig salme i tradisjonell Kaizer-stil, og er innspillt live med kun Omen på piano, Stavanger Symfoniorkester og meg på vokal. Volume III hadde nok av vakre øyeblikk både inni og utpå låtene, derfor sparte vi denne svisken til Trilogiboksen. Teksten er et brev som er signert Cecilia I. Velur, Beatrice' forlover, og handler om det sammensatte kjærlighetsforholdet dem imellom.”

 

Singelen er kun tilgjengelig i fysisk format i denne vinylboksen, men de to bonuslåtene gjøres tilgjengelig for strømmetjenester 24 desember, som en siste god jul –hilsen fra Kaizers. Som en ekstra bonus følger også en fotobok på 152 sider som dokumenterer Kaizertilværelsen under trilogiårene up close and personal. Bilder og tekst fra perioden mellom 2010-2013 er signert merch-selger / fotograf Arne Bru Haug og gitarist i Kaizers / hobbyfotograf Geir Zahl.

Reutgivelser av katalog på vinyl.

Mange har etterspurt nye opplag av Kaizerkatalogen på vinyl, ettersom disse har solgt ut og ikke lenger er tilgjengelige. Vi har nå gleden av å meddele at alle Kaizerutgivelsene (utenom ”Våre demoner”, som forblir en lim ed utgivelse) blir trykket opp på nytt og gjort tilgjengelige i vinylversjon. Releasedato for albumene ”Maestro”, ”Maskineri”, ”Violeta Violeta Volume I”, ”Violeta Violeta Volume II” og Violeta Violeta Volume III” blir 9 desember, mens ”Ompa til du dør” og ”Evig pint” drøyer litt lenger og ikke blir klar før helt på slutten av året.

Det åpnes også en webshop på Kaizers Orchestra sine nettsider kaizers.no den 9 desember. Her kan du handle offisiell merchandise og Kaizereffekter trygt og effektivt!