News: A night at the Opera !
Posted: Jan, 24, 2013

(Foto: Arne Bru Haug. Helge har funnet seg godt til rette på Operaen i Oslo.)

Det ble en festaften av grandiose dimensjoner da Kaizers Orchestra turneåpnet sin Volume III Tour i den nye Operaen i Bjørvika på tirsdag !

 

Både VG, Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen er skjønt enige om at Kaizers kler både operahus og symfoniorkester, og trillet femmere på terningen for premiereshowet.

-       Det var egentlig over all forventning! oppsummerer maestro Janove Kaizer.

-       Faktisk vil jeg gå så langt som å påstå at det er høydepunktet i karrieren så langt. Da vi spilte Begravelsespolka på slutten der var stemningen elektrisk, helt fantastisk, rett og slett!

-       Dere er ikke vandt til å spille for sittende publikum, dere ble ikke satt ut av det altså?

-       Vi har vel spilt for et sittende publikum to ganger som jeg kan huske, og med et heftig rockeshow er det ikke ideelt at folk sitter. Men dette showet er basert på musikken og lytteopplevelsen mer enn rockeenergien og allsangstemningen som vi vanligvis er kjent for, så sånn sett så er det litt uvant, men riktig i forhold til settingen.

-       Og det får man si, Volume III kommer virkelig til sin rett her !

-       Et ut utrolig kick å spille Volume III materialet live, endelig, sammen med Erlend Skomsvoll, KORK og Oslo filharmoniske kor. Virkelig ståpels-stemning på scenen, og virker som om den sprer seg ut til publiken og!

-       Nå blir det bare å kjøre på videre ut uken?

-       Ja visst, det er bare å gi gass. Vi visste jo at vi har god live-energi, men å gå med 90 mann på scenen i et rom som operasalen, det er en muskel vi ikke har spent før! Nå har vi unnagjort et par show, så nå er det bare å senke skuldrene og kose seg med de resterende!

-       Dere spiller bare materiale fra Violeta Violeta albumene, tøft gjort med tanke på hit-potensialet i den øvrige katalogen?

-       Jo da, men vi bestemte oss for å holde det rent og konsept-tro. Vi vurderte en stund å ha med eldre sanger, men siden vi bare har 1 time og 45 minutter til rådighet og hadde bestemt oss for å spille hele Volume III så måtte vi ta noen valg. Og trilogien er så variert uansett at vi føler vi får vist alle sidene av oss med dette repertoiret. Det virker som om det var stemning for det valget blant publikum og presse og, og det er jo hyggelig.

Med andre ord, har du billett til et av de gjenværende showene på fredag, lørdag eller søndag er det bare å glede seg!