News: Åtte av åtte for Kaizers!
Posted: Sep, 11, 2012

(Foto: Paal Audestad. Denne gjengen fester nok en gang blikket på toppen av VG-lista!)

Jammen gjør de det ikke igjen, for åttende plate på rad inntar Kaizers Orchestra førsteplassen på Norges offisielle salgsliste, VG-lista, denne gangen med Violeta Violeta Volume III ! Bandets jerngrep om det platekjøpende publikum har ikke veket en tomme siden debuten Ompa til du dør traff norsk musikkliv som en bøtte kaldt vann i 2001!

 

- Gratulerer med nok en topplassering på VG-lista!

-       -  Takk! Det er helt utrolig, sier Geir Kaizer, som nyter en liten friperiode om dagen, etter plateslipp sist helg og før øvinger til Volume III tour begynner i desember.

-       -   Vi blir jo somregel først og fremst trukket frem som et ”bra live-band”, men det kan vel slås fast etterhvert at vi er et bra album-band og, hehe. Åtte album av åtte mulige på førsteplass er jo helt vanvittig! Vi er rett og slett overveldet!

-       -   Legger vi til at førsteplassen denne uken oppnås etter bare to dager i salg, forrige fredag og lørdag, blir ikke prestasjonen akkurat mindre imponerende heller. Vet du om noen andre som har klart det kunsstykket å ta førsteplassen åtte ganger?

-       -   Jeg aner ikke om andre har klart det, men det kan jo ikke være mange som kan vise til samme statistikk. Det er jo rene Beatles-tilstandene dette her. Veldig kult, og vi kan bare ikke få takket våre fantastiske fans nok for at de viser oss denne tilliten. Det er sterkt for oss å oppleve at folk går mann av huse og kjøper en plate de ikke har hørt enda. Spesielt denne gangen!

-       -   Ja, for det er ingen tvil om at dette er en spesiell plate? Som dere forventet så deler kritikerne seg ganske tydelig i to leirer angående Volume III?

-       -   Ja visst, det er de som synes vi gaper helt perfekt og de som synes vi gaper over for mye. Enten-eller. Det er som vanlig det, egentlig. Men dette albumet spesielt er ikke et album man hører gjennom halvannen gang og så skriver en gjennomtenkt anmeldelse av etterpå. Det er ikke tilpasset den samlebåndsdynamikken, for det krever mye av lytteren, og gjerne over lang tid. I tillegg er jo Volume III en del av en helhet som også inkluderer live-versjonen av låtene, som ingen har opplevd enda, musikalversjonen, når den engang kommer, der dramatikken er mer vektlagt, det er så mangt her som skal tas inn før vi har sett hele bildet. Som vi har sagt før, vi snakkes om fem eller ti år, da kan vi avsi en dom i forhold til Volume III og trilogi-konseptet som helhet!

-      -    Men for å dvele ved nuet litt tilKaizerfansen lever i alle fall opp til sitt rykte som norges beste fans denne uka?

-       -   Ja, for en gjeng! Det at de sender oss rett til topps på VG-lista for åttende gang sier vel alt. Vi utrolig takknemmelige for det publikummet vi har. Dette bandet er ikke et hemmelig monolog-band som trivs best i kjelleren med gardinene trukket for, dette bandet drives av innlevelsen fra publikum. Derfor er denne støtten uvurderlig for oss.

-       -   Man har litt tid nå til å la Volume III sige inn frem til turneen begynner i januar. Hvordan blir neste år for dere?

- iv-   Live skal ting tas til enda et nivå selvsagt, det lover vi! Neste år blir amazing!

-       Vi gleder oss og gratulerer nok en gang!