News: Begravelsespolka-videoen er klar!
Posted: Feb, 12, 2012

En steppende Janove-djevel tar deg med til underverdenen, over elva til den andre siden..

 

Videoen er regissert av Eivind Tolås og lagd av produksjonsselskapet Flimmer Film fra Bergen. Se den HER!

Husker du en viss trappedans utført av norges beste filmskuespiller og norges beste frontfigur til tonene av ”Kontroll på kontinentet”- soloen? Da har du sett forrige gang Eivind var i sving som videosnekker for Kaizers Orchestra. Det var i 2001, nå har 11 år gått, hva har skjedd?

-       - Vel, først og fremst har budsjettet økt, hehe! Sist gang lagde vi video for en kasse whisky og en boks sigarer, denne gang hadde vi faktisk et budsjett! Nei, altså, jeg er jo gammel venn av Janove og Geir da, hadde mye med ”Bryne-gjengen” å gjøre i studiedagene her i Bergen på 90-tallet, så jeg har jo fulgt dem nøye fra lenge før de hadde suksess, og selvfølgelig også gjennom suksess-eraen.

-       - Men dere har ikke jobbet sammen siden 2001?

-       - Nei, Flimmer Film, som vi opprettet omtrent samtidig med at de opprettet Kaizers Orchestra, har hatt mye å gjøre, heldigvis, men nå var tiden moden igjen! Jeg svarte umiddelbart ja da jeg fikk forespørselen om å lage en ny video fordi alt kjentes riktig ved en slik utfordring akkurat nå. Det var som å skulle gjøre opp status - både for meg og for bandet.

-       - Vi ser en begravelse, vi ser en fødsel, vi ser skumle blikkutvekslinger og en dansende djevel i en underverden. Hva vil du si videoen handler om?

-       - Den tar jo utgangspunkt i låten og teksten, så jeg prøver å formidle stemningen fra låten gjennom både det visuelle og det fortellertekniske. Samtidig som videoen óg har et annet nivå enn det teksten direkte omhandler. Den stiller noen sprørsmål. Hva vil det egentlig si å avslutte noe? Hva skjer etterpå? Hva har har dette å si for bandet, og hva skjer egentlig med denne gassmaskekledde som Djevelen tar med seg? Her ligger det mye å finne for den som er villig til å lete.

-       -  Og en steppende Janove, imponerende i seg selv, så kommer Helge på synkronstepp og man blir fire ganger så imponert!

-       -  Ja, gutta har gått på steppekurs. De overrasker stadig. Passet veldig bra inn på soloen der. Nå håper vi bare at fansen liker den!

Ut fra tilbakemeldingene så langt ser det ut til at man har truffet blink!