News: Stillheten etterpÄ
Posted: Sep, 16, 2013

(Det siste kjente fotoet av Kaizersmedlemmer før fotografen ble kastet på hodet ut)

På lørdag endte et 12 år langt Kaizerkorstog, nå fortsetter livet.

 

-       Det går fint her! Geir Kaizer står og maler peisen i leiligheten sin i det Kaizernews ringer.

-       Rett inn i dagliglivet på deg der altså?

-       Ja, jeg må ordne noen ting, men skal ta ferie jeg og snart! Janove og Rune reiste rett til Spania i går, så de røk direkte på feriemodus.

-       Hvordan var det å avslutte Kaizerkarrieren på lørdag?

-       Det var helt topp. Kjempekveld, bra konsert og nok en gang et fantastisk publikum som heiste oss til skyene og enda lenger opp. Det har i det hele tatt vært to-tre fantastiske uker i det siste, konsertene i Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger har virkelig vært spesielle for oss. Vi føler oss skikkelig på hjemmebane i alle de byene og veldig fint å få tatt  et verdig farvel der. Det har betydd mye for oss.

-       Mange rørende scener utspant seg blant fansen i DNB Arena etter siste konserten, var det emosjonelt for dere også?

-       Vi var nok ganske fokuserte på å spille bra og gjennomføre siste gig med stil, så akkurat på scenen er det ikke så naturlig for oss å bli så emosjonelle, tror jeg. Men klart, det ble noen lange og gode klemmer i garderoben etter konserten, med bare oss seks. Det kom noen tårer også, da. Vi har tross alt blitt nære venner i løpet av de 13 siste årene, jobbet og levd tett og vært gjennom mye rart og gøy sammen. Klart at det er spesielt å sette strek. Men det er først og fremst gledesfølelsen som dominerer, og stolthet over hva vi har fått til opp gjennom disse årene. Det  er en spesiell gjeng, veldig ulike typer, men med en eksepsjonell kjemi når den samles. Klart det er gøy å være en del av det.

-       Selv om det har gått inflasjon i dette ordet i det siste spør vi likevel; er det vemodig å gi seg?

-       Hehe, det er faktisk det absolutt ALLE spør om.  Det er tydelig at vi har en meget homogen befolkning, alle har det eksakt samme spørsmålet. Men ta vekk et par bokstaver der, og heller bare konstater at det er modig. Da er jeg med.

-       Fordi dere kunne jo fint bare fortsatt?

-       Det hadde vært kjempekomfortabelt og den enkleste sak i verden, det, men vi har nå engang bare et liv og vi har lyst til å se det fra et ikke-Kaizer perspektiv også i løpet av vår tildelte tid. Dessuten har helt sikkert fansen godt av litt utlufting også. Kaizerintensiteten er tross alt ikke å spøke med, den tar på!

-       Folk lurer litt på hva som skjer nå, om alt offisielt Kaizeropplegg bare legges ned fremover?

-       Kaizers Orchestra lever jo videre i folks bevissthet og platesamling forhåpentligvis, i tillegg har vi jo en del fans som er interessert i hva de ulike medlemmene gjør, så vi kommer til å fortsette å oppdatere facebook og kaizers.no med det vi mener kan være interessant for Kaizerfansen.  Terje er på Skambankt øving as we speak, for eksempel,  så det er det jo sikkert en del som er interessert i å vite om. Janove er også på gang med ting ganske kjapt nå. Og  sant, vi er jo Kaizerboys forever, om vi spiller sammen eller ei, så vil vi jo alltid bære den fanen og ta med oss det Kaizerske i alt vårt fremtidige virke.

-       Kommer dere til å treffes?

-       Ja visst, litt sånn to og to blir det jo uansett, men vi tenker også å organisere at vi møtes alle seks, fortsette å ha julebord og sånn.

-       Godt å høre! Og merchandise-biten er det også en del som spør om, hva skjer der?

-       Vi har planer om å fortsette å selge Kaizermerch og sette opp en butikk på vår egen nettside. Det krever litt innsats fra vår side, men det kommer forhåpentligvis opp en løsning i løpet av noen måneder!

-       Det har også vært snakk om vinyl-relansering av de første tre platene?

-       Ja visst, hadde vært gøy det, forhåpentligvis finner vi ut av det og i løpet av høsten. Det krever enighet og koordinering fra andre hold enn bare vårt, så vi får se. Og så er Opera-dvd´en på gang i løpet av høsten, der har jo folk noe å glede seg til, den har blitt knall !

-       Det er rart at det er over… Altså, finnes det en Kaizerplan nå, eller er dette det første øyeblikket i Kaizers Orchestra´s historie der det faktisk ikke foreligger en plan?

-       Hehe, det er spørsmålet er det bare én mann som kan svare på.

(pause)

-       Og han er ikke der?

-       Nettopp.