News: Europaturné med Jarle
Posted: Aug, 3, 2011

Onsdag 9 mars starter Europadelen av Kaizers Orchestras  Violeta, Violeta Vol I turné på et utsolgt Store Vega i København. Bandet skal spille konserter i ti land, før ferden ender i tidenes Kaizerfest, i Oslo Spektrum, om ganske nøyaktig en måned, den 9 april!

Det som skiller denne turneen fra tidligere turneer er jo det åpenbare, at bandet har en ny plateutgivelse bak seg, men i tillegg til det så reises det for første gang med full liveproduksjon til utlandet.  Dette blir med andre ord bandets første fullskala utenlandsturné!

 I tillegg tar sekstetten som vanlig med seg et enmanns supportband, og som vanlig snakker vi om en artist plukket fra aller øverste hylle. Jarle Bernhoft er vel kjent for de fleste i Norge, men for å gi en kort presentasjon så kan vi kjapt oppsummere at han spilte og sang i rockebandet Span på første del av 2000-tallet, før han i senere år har beveget seg over til soulmusikken og gitt ut to studioalbum, hvorav den siste ”Solidarity Breaks” har ligget helt i toppen på VG lista siden den kom ut for fire uker siden.  Live gjør han seg for tiden sterkt bemerket som en one man army, helt alene på scenen, men likevel med en mektig opptreden. Nylig solgte han ut Rockefeller i Oslo, helt alene, det er med andre ord Jarle-feber for tiden!

 -       Gratulerer med suksess både på plate og livemarknaden, Jarle!

-       Takker så meget!

-       Du skal bli med på alle utenlandsjobbene til Kaizers, men det er ikke første gang du er på europaturné?

-       Nei, det har da blitt et par. Jeg slang meg med som supportact på en Maria Mena turné i Tyskland en gang først,  og underveis på den traff jeg folk som jobber med Joe Cocker, av alle ting, så etter hvert fikk jeg tilbud om å bli med han på arenaturné i Tyskland. Og man sier jo ikke nei til å spille support for en som har spilt på Woodstock festivalen, så jeg gjorde 18 konserter med han, og spilte vel for bortimot 100 000 mennesker på den Tysklandsrunden, faktisk.

-       Og nå support for Kaizers Orchestra?

-       Ja, og jeg føler vel at jeg går gradene oppover her nå ja, hehe. Tror dette skal bli veldig moro!

Det tror vi og! Sjekk forøvrig turnélista her!