News: Festivalsommer!
Posted: May, 31, 2012

(Foto: Kent Skibstad. Geir Zahl og Kaizers er klar for nye vakre festivalkvelder! Her fra Jærnåttå gigen i juni 2012)

 I morgen blåses festivalsesongen i gang!


Drammen, og Working Class Hero-festivalen er første stoppested for våryre Kaizere, som er tilbake fra 14 dagers ferie. Vi tok en prat med Geir Kaizer, ferskt inn fra New York!

-       Vi hadde vår mest intense turneperiode noensinne i vinter og vår, 62 jobber endte vi på, over absolutt hele landet, så det var herlig å ta seg en liten ferie nå. Kjekt å henge litt i Amerika igjen.

-       Og nå er dere klar for sommersesongen?

-       Absolutt! Og vi fortsetter der vi slapp i forhold til Volume II filosofien, altså å spille mye og spredt over hele landet. Starter i Drammen i morgen, og der har vi vel ikke spilt utendørs siden 2004, eller noe sånt, da vi spilte med Briskeby og Dumdum Boys. Husker det som en heidundrandes kveld. Gleder oss til å gjenta det! Det er fortsatt billetter igjen også, så det er bare å komme!

-       Premieren er på østlandet, men så drar dere vestover og spiller på hjemmebane på lørdag?

-       Det har nærmest blitt en tradisjon at vi spiller for jærpublikummet på Jærnåttå-festivalen. Klart det er litt ekstra spesielt, for oss tre fra området i alle fall, å stå på torget på Bryne og spille sangene våre for alt fra naboer til gamle lærere til venner til slekt og familie. I tillegg fikk vi jo ærespris av Time Kommune i år, så nå må vi virkelig vise oss hederen verdige!

-       Dere trives generelt godt med å spille på festivaler?

-       Det gjør vi, og det har vi gjort i ti år nå. Festivalkonseptet byr på så mye forskjellig, man må være forberedt på all slags eventualiteter, alt fra værforhold til stemning til lydforhold til innsekter til rar mat til spilletider til change over til sviktende utstyr til sosiale kolleger til ivrige fans. Vi har  spilt for alt fra 40 mann på landsbygda i Finland til 50 000 på Roskilde, og stort sett alt imellom. Og det er en spennende utfordring å presentere seg for folk som aldri har hørt oss før samtidig som du også forholder deg til folk som kan alle platene på rams. Men vi liker den greia der, da. Både angreps og forsvarsposisjon!

-       Og om året så langt har vært travelt, sommeren blir ikke noen feriekoloni den heller?

-       Så visst ikke! I tillegg til alle festivalene skal vi jobbe med Volume III, altså spille inn arrangementene som Erlend Skomsvoll har skrevet, med Stavanger Symfoniorkester, vi skal mikse Volume tre  i Duper i Bergen, og i tillegg skal vi til Budapest en knapp uke og spille inn musikkvideoer til  to Volume III sanger. Det kommer med andre ord til å gå i ett denne sommeren her!

Sjekk hvor Kaizers spiller i nærheten av deg her!