News: Festivaltid!
Posted: Apr, 30, 2011

Spektrumkonserten var et karrierehøydepunkt for Kaizergjengen!)

Det er klar for sommersesong for Kaizers Orchestra, det vil si festivaljobber over det ganske land!

 -       Etter den fantastiske turneavslutningen på Spektrum niende april, der vi samlet 9000 elleville Kaizerfans under samme tak, ser vi frem til å spille på flere store scener rundt om i landet. Sommerfestivaler er jo  et høydepunkt, det er litt 17 mai og nyttårsaften på én gang, bare med bedre værforutsetninger, veldig gøy å være en del av, sier Janove Kaizer, som vet hva han snakker om etter 10 år i sommerfestivalbransjen.

-       Dere har jo strengt tatt  bare spilt seks konserter i Norge i år, så det mangler fortsatt litt på å få dekket hele landet?

-       Ja, vi har holdt det på et minimum siden vi ville samle hele folket under ett tak på Spektrumgigen,  men nå dekker vi hele det landstrakte landet vårt med de 12 festivaljobbene vi har linet opp for sommeren. Vi begynner allerede i morgen i den nordlige enden, med konsert på  ”Helt Rått” festivalen i Narvik.  Sommeren har vel ikke helt tatt tak der oppe enda, men vi spiller i et telt, så det blir nok fett likevel!

-       Høydepunkter for sommeren?

-       Denne sommeren består nesten utelukkende av høydepunkter, det er det som er så spesielt med den, men den mest spesielle konserten i sommer blir for vår del naturlig nok Øya-konserten 11 august, når vi skal urfremføre hele Volum II. Albumet kommer ikke ut før i november,  så vi skal i praksis spille et helt album foran et publikum som aldri har hørt låtene før. Det blir en spesiell opplevelse tror jeg. Men slike utfordringer er spennende, og vi har jo veldig tro på Volum II da, så det blir moro det der.

Festivalsommeren begynner som sagt i Narvik i dag og fortsetter i slutten av neste måned med en opptreden på Jærnåttå på Bryne, så blir det sommarfest i Førde den 4 juni før gjengen tar turen til Hove Festivalen for første gang i karriereren helgen etter det. Sjekk forøvrig fullstendig konsertliste og øvrig billettinfo HER!