News: Kaizere i festivalform!
Posted: Apr, 7, 2011

Det ble en helg pakket med begivenheter for Kaizers Orchestra, og tre ganger sekser på terningen for det grensesp rengende bandet!

(Foto: Geir Zahl. Det ble privatfly og sjampis på Kaizergjengen mellom slagene i helgen)

 


- Å få the number of the beast på terningen kler oss ganske bra, vi føler oss virkelig som et monster i toppform om dagen, sier Janove Kaizer, som har en dag fri mellom slagene i dag.

- En heftig helg for dere dette?

- Definitivt en heftig helg for oss dette her ja! Først spilte vi på Hove festivalen på fredag som første norske headliner der ever, klart det ligger litt press i å få det ansvaret. Men det gikk bra (les anmeldelse her!), og vi må trekke frem et oppsiktsvekkende entusiastisk publikum å¨Hove. Makan til stemning har vi sjelden vært ute for ! Veldig moro.

- Så bar det rett i privatfly til Roskilde, i reneste Stones stil?

- Ja, vi hadde jo booket oss til en konsert på Biri Travbane på lørdagen, så når Roskilde ringte for et par-tre uker siden og ville ha oss inn på Orange Scene klokka fire så måtte vi virkelig skride til verket og finne ut om dette lot seg gjøre rent logistisk. Vi hadde jo ikke lyst til å si nei til Roskilde, men samtidig var det uaktuelt å ikke spille på Biri og, så det kom ned til logistisk fintelling.  Heldigvis har vi to backline sett, slik at vi slipper å frakte alt utstyret frem og tilbake, og da dette privatflyet kom på banen viste det seg at det var  gjennomførbart tidsmessig, med minst mulig margin riktignok, men gjennomførbart lell. Så vi gikk for det, og tenkte at det går sikkert bra.

- Gratulerer med sekser på terningen også på den! (Les VG anmeldelsen her!)

- Takk!  Det var veldig gøy på Roskilde i år. Vi følte faktisk at vi hadde rimelig kontrollen på den enorme sletta, og denne gangen hadde vi ingen kriser på scenen underveis heller á la strengerykingen på kontrabassen fra 2006. Det mest dramatiske denne gangen var  tordenstormen som veltet inn over området rett etter gig. Motorveien rundt Roskilde ble jo stengt på grunn av flom én time etter vi gikk av scenen, så vi måtte virkelig hive oss rundt og komme oss på det flyet før helvetet brøt løs.

- Så bar det rett til Biri.

- Javisst. Det var en utrolig solstek og varme akkurat de 90 minuttene vi spilte på Orange Scene, spesielt helt fremme på scenen der jeg sto, så jeg var helt utkjørt etter den gigen. Heldigvis er jeg i rimelig bra form om dagen og heldigvis hadde vi sjampis i flyet til å styrke oss på, så dermed kom jeg meg kjapt til hektene igjen! Og Biri var helt topp det og (les anmeldelse her!)  Litt kontrast å gå fra 45 000 mann til 2000, men begge deler er jo gøy, og når vi kom rett fra borteseier på Roskilde så var det bare å seile videre på oppspiltheten og heller utsett trøttheten litt.

- Dere er midt i festivalsesongen, hva skjer fremover nå?

- Vi skal ha noen dager i Stavanger denne uken, og øve på Volum 2 sangene vi skal spille på Øya festivalen. Så drar vi til Vikedal og spiller der på fredag før vi gjør vår eneste festivalopptreden for året i Sverige, på Putte i parken festivalen der på lørdag. Blir moro det. Begynner å komme bra i siget her nå !