News: Kaizers ruller ut på sin siste festivalsesong !
Posted: Jun, 12, 2013

(Foto: Geir Zahl)  Festivaltrappene skal igjen klatres for Sjakalen, Terje og Helge!

De fikk riktignok en tyvstart i slutten av mai med en fantastisk kveld på ”Jærnåttå” på Bryne, men det er først på fredag på Northside-festivalen i Danmark at festivalsommeren virkelig begynner for Kaizers. Den eneste, og dermed siste utenlandsjobben bandet spiller, går altså av stabelen i deres andre hjemland.

-       Ja visst, bekrefter Janove Kaizer.

-       Danmark har alltid vært god mot oss. Det var jo ingen som forventet at et norskspråklig band kunne fungere utenfor Norge, men danskene viste oss at landegrensene var til for å brytes! Helt siden 2002 har vi fått fantastisk mottakelse i Danmark så det er veldig naturlig for oss å gjøre vår siste utenlandsgig der. Og Northside festivalen virker veldig bra, mange spennende bands som kommer. Fordelen med å spille i utlandet og ikke være headliner er jo at man kan gå og se andre band spille og være litt festivalgjenger selv også. Ser at Phoenix og The Knife og våre venner i Nephew spiller samme kveld som oss. Blir moro å komme seg på festival igjen!

-       Men så er det tidlig opp og fly til Alta neste morgen?

-       Vi kjører en brutal start på sesongen sånn rent logistisk. Vanligvis pleier vi ha noen sånne fly-klokken-fire-om-natten-til-gig-i-Sveits- runder, men i år blir det bare én, og andre veien denne gangen. Men finnmark er jo eksotisk det og!

-       Og hvorfor er det egentlig ingen flere utenlandsjobber i sommer, du har snakket om at dere skulle gjøre mye i utlandet?

-       Vel, things change, man. Enkelt forklart så har det seg slik at festivaler booker headlinere først, så plasserer de andre, mindre band rundt dem, alt etter hva de synes passer seg best i komponeringen av festivalen konseptmessig. Det betyr at et band som vårt, som i utlandet er et ”mindre” band, eventuelt får tilbud ganske sent opp mot sommeren. For vår del hadde mange norske festivaler allerede meldt sin interesse da, så i år gikk vi rett og slett for de første og beste tilbudene vi fikk i stedet for å sette av bestemte utenlandshelger og prøve å plotte inn noen av de. Så da endte vi opp med å spille masse i Norge. Og det er egentlig helt topp for oss det.

-       Har dere festivalhøydepunkter dere ser ekstra frem mot i sommer?

-       Hver gig og hvert sted har sine kvaliteter og kjennetegn, og det er umulig å si på forhånd hvor vi kommer til å spille og trives best. Vi er alltid gira på neste gig, uansett hvor den er. I år spiller vi noen større steder, for eksempel blir det spennende å se denne ”Over Oslo” festivalen den 21 juni, der har vi ikke spilt før, og Slottsfjell har vi enormt gode minner fra,  og så er det noen mindre steder, som Stord, hvor min slekt for øvrig kommer fra, og Rørvik og Treungen og Elverum blant andre som blir spennende. Det vi kan si er egentlig bare at generelt sett så er det jo mest gøy med festival når vi har godt vær. I fjor var det veldig kaldt, spesielt kl ni-ti, når vi går på scenen. Så vi håper på litt flere hete netter i år!

-       Og billettsalget har gått bra så langt, folk virker til å like festivalene sine?

-       Det er gøy å spille for mye folk, så det er topp at folk kommer seg ut på festival. Vi blir gira av big crowds så helt topp det!

-       Avslutningen av sommeren og forsåvidt karrieren, eller i alle fall denne Kaizer-eraen, tar dere hjemme i Stavanger, med et siste show den 14 september? Alt i rute der?

-       Ja visst. Vi har faktisk en drøy uke på gang, som avslutning på denne 12-årige festen vi har vært gjennom, i DnB arena i Stavanger. Og det er fortsatt billetter igjen til ett av showene der, nærmere bestemt den 6 september!

Sjekk ellers turnelista HER!