News: Kaizers fortsetter i utlandet!
Posted: Apr, 1, 2013

Etter at det som ble karakterisert som ”ferieturer” til London og New York endte opp som forhåndsutsolgte konserter med store medieoppslag har etterspørselen etter Kaizers Orchestra i utlandet tatt av. Nå legger bandet som skulle legge bandet på is pausen på is, heller, og takker ja til å turnere i USA i høst !

 

- Vi har fått en ny Kaizervår! sier Janove Ottesen, han og gitarist Geir Zahl møter Kaizernews i Stavanger et par dager etter at de mottok det prestisjetunge vandretrofeet ”årets spellemenn”, som selve kroningen av deres reise til toppen av norsk rock.

 

(Denne saken er forøvrig bare tull og fanteri og vårt bidrag til 1 aprilsnarre-scenen. Moro !! :)

 

- Da vi slo gjennom for 12 år siden hendte det masse ”store” ting hele tiden, minnes Geir.

 

- Alt som luktet av medgang og suksess var jo nytt for oss da, men de siste ti årene har vi bare måttet jobbe beinhardt og lagt stein for stein, ingen flere sjumils-steg og sinnssyke nyheter å sprite opp bandmøtene med, men nå, endelig, skjer det store ting igjen!

 

- Dere har altså fått forespørsel om å gjøre en turné i USA i høst på 1000 kapasititets-venues, den har dere takket ja til selv om dere lenge har annonsert en Kaizer-pause?

 

- Ja, det ville vært for dumt å ikke gripe en slik mulighet nå, etter å ha brukt 12 år på å komme i posisjon, argumenterer Janove.

 

- Vi har jo aldri hatt bedre moment, og det kan vi ikke bare kaste over bord, det ville vært tullete.

 

- Dere tror ikke dere har slikt et moment nå litt på grunn av at dere har sagt at dere skal stoppe etter september 2013, da?

 

- Nei, absolutt ikke, dette momentet har vi bygget opp fra før vi sa vi skulle stoppe. Ting skjer, forutsetninger endrer seg, man må være fleksibel, og det er vi, forklarer Geir.

 

- Hvor omfattende er denne turneen ?

 

- Det er først og fremst lagt opp til en østkyst-runde, delvis alene og delvis sammen med et annet relativt stort europeisk band som vi ikke kan røpe navnet på nå, og så er det planlagt showcases og lignende i andre strategiske byer andre steder enn på østkysten i tillegg. Veldig spennende opplegg!

 

- Spennende! Og hva skjer videre etter USA-turneen da? - Vi tar én ting om gangen, akkurat nå er vi bare glade for det som skjer nå og koser oss med det, men det er gøy å planlegge Kaizer-fremtid igjen!