News: Første singel fra Vol II er ute!
Posted: Jan, 6, 2011

konvensjonelle låttittelen til sommersesongen kanskje, men så er ikke Kaizers Orchestra ditt typisk konvensjonelle band heller. Men uansett hva som måtte foregå værmessig utenfor ruta, det er ingenting regntungt i at "Tusen dråper regn" i dag suser rett inn på A-lista på P3 !

 

-       Vi hadde en tre-fire, åkei, si fem da, ganske åpenbare singelkandidater til Vol II lanseringen, som alle kunne presentert albumet på en fin måte. At vi nå har valgt ”Tusen dråper regn” som første singel er fordi vi var enige om at den representerer feelingen på dette albumet perfekt, en stadig promoterende Janove Kaizer tar seg tid til en prat med Kaizernews mellom slagene.

-       Den er jo litt seigere og mørkere vil mange hevde enn låtene fra Vol I, betyr det at dette albumet som helhet går mer i denne retningen?

-       Jo, albumet er nok, som denne låten, mer rocka iallefall, gitarbasert der Vol I er mer keyboardbasert, liksom. Men mørkere vil jeg ikke si det er. Det er faktisk enklere og lettere på noen måter vil jeg si, som i at det generelt sett er litt mindre gjennomkomponert og litt friere enn forgjengeren. Sånn sett er det kanskje litt streitere enn Vol I,  men samtidig er det  jo Kaizersignaturer sparklet over hver eneste rille her og, forhåpentligvis vil alle høre hvilket band det er snakk om også på Vol II

-       Volum II har altså release 11.11.11, men før det urfremfører dere albumet i sin helhet på Øya Festivalen. Frekk løsning dette her!

-       Absolutt! Men en kul utfordring, både for oss som skal prøve å levere fra scenen noe vi aldri har spilt live før, men også for fansen som ikke får noe gratis og må være tålmodige lyttere til helt ferskt materiale. Vi får se hvordan det går. Vi er jo for så vidt vandt med å spille for folk som ikke har hørt oss før fra utenlandske festivaler, men et helt album, og som headliner i Norge, ja, det blir spesielt!

 

”Tusen dråper regn” kan høres på WiMP og kjøpes hos Platekompaniet.no som mp3 fra fredag av. iTunes Norge får opp sangen i løpet av en drøy uke ca. Spotify har også fått låten, men systemet der i gården tilsier at det kan ta mellom to og fire uker å få den lastet opp.  Det er altså kun opp til Spotify, ikke Kaizers eller deres plateselskap.