News: God Kaizersommer
Posted: Oct, 8, 2012

(Foto: Geir Zahl. Avslappet stemning i travle tider. Terje, Helge og Janove backstage i idylliske omgivelser på Steinkjerfestivalen i år.)

Kaizers Orchestra har vært høyt og lavt denne sommeren, fra toppen av jotunheimen til fjøra i Stavern har de presentert sitt smektende sceneshow de siste månedene.

 

-        Det ha vært en glimrende sommer for vår del, bekrefter Janove Kaizer.

-        Vi har spilt masse bra konserter og fått fantastisk mottakelse over det ganske land. Veldig gøy!

-        Det har vært mye snakk om dårlig vær denne sommeren, men dere har altså ikke regna bort?

-        Vi har vel egentlig bare hatt helt gjennomsnittelig norsk sommervær? Forventningene er vel litt større hos folk enn hva realitetene tilsier her i nord, og det er jo forsåvidt ambisiøst å arrangere så mye utendørseventer i et land som har såpass heftig klima, men det er kult og da, og folk tåler det jo. Selv om man foretrekker solskinn så klarer folk å få på seg en genser eller regnjakke uten at hele stemningen ryker for det. For oss, som headliner og spiller sent på kveldene, gjelder det å bli vant til å spille under ganske kalde forhold. Det er ofte mellom fem og ti grader når vi spiller, men det går fint, man blir fort varm når man er i scenemodus.

-        Og det gjenstår enda noen konserthøydepunkter i sommer?

-        Ja visst, vi hadde faktisk frihelg denne helgen, så nå skal vi til Årdal og spille på Målrockfestivalen der oppe i dag og er tent på det, så reiser vi til Sveits og spiller Heitere Open Air der nede i morgen. Helgene etterpå spiller vi i Bodø, Trondheim, Ålesund, Sotra, Stavanger og noen steder til sikkert. Blir en fin avslutning på sommeren dette!

-        Så kommer ENDELIG første smakebit på Volume III i september!

-        Hehe, endelig, indeed! Dette albumet er veldig spesielt for oss, vi har jobbet mer og hardere og bedre på dette albumet enn noe annet album før, og nå er vi bare så utrolig klar for å dele det med fansen. Dette er det mest spektakulære og ambisiøse Kaizers noen gang har gjort, det er en milepæl i vår historie. The Beatles hadde ikke vært det samme uten Abbey Road, Kaizers hadde ikke vært det samme uten Volume III, det er jeg ganske overbevist om. Vi kompletterer katalogen med dette albumet. Intet mindre.

-       Spennende! Hva kan du si om singelen?

-       Jeg kan si at den heter ”Aldri Vodka, Violeta” og at vi følger oppskriften fra de to foregående albumene ved at den første singelen er en låt som representerer albumet, mer enn at det er en HIT i seg selv. Dette gjorde vi med ”Philemon Arthur and the dung” fra Volume I og ”1000 dråper regn” fra Volume II også, og det funket veldig bra. ”Aldri vodka, Violeta” er en låt som viser nesten alle sidene ved Volume III, det vakre, det vare, det brutal-primale, det underfundige, det allsangvennlige, det aggresive, det nydelige, ja alt, bortimot. Vi er veldig fornøyde med, og begeistret for den låten.

-       Og så kommer det en video til den også?

-       Vi har laget en video til den også ja, regner med å slippe den samtidig som singelen, så her er det mye moro i vente!

Singelen kommer et sted rundt 10 september og Volume III er ventet ca andre november, altså. Bare å glede seg!