News: God jul & godt nyttår !
Posted: Dec, 23, 2011

(Foto: Geir Zahl. Roskilde festivalen. Et av mange høydepunkter for Kaizers Orchestra i 2011!)

Det har vært et sjeldent begivenhetsrikt år for Kaizers Orchestra. Bandet kronet tiårsjubileumsåret med to plateutgivelser, Violeta, Violeta Volum I og II, og oppnådde sine beste singelplasseringer på radio noensinne med "Hjerteknuser", "1000 dråper regn" og sist, men ikke minst "Drøm videre Violeta". Bandet har spilt 58 konserter i år, hvorav 33 av dem utenfor landets grenser, og blant annet solgt ut Oslo Spektrum og plenen ved Koengen i Bergen, i tillegg til å headline festivaler som Roskilde, Øya, Rått & Råde, Slottsfjell og Moldejazz, for å nevne noen. "Sonny" oppsetningen på Rogaland Teater, basert på Kaizers tre første plater dramatisert av Tore Renberg, har vært en braksuksess og settes opp i Operaen i Bjørvika mellom 16 - 26 februar 2012, og på nytt ved Rogaland Teater neste november. Sleng på utgivelser av Kaizer vodka, sjokoladeboksen "Drøm videre Violeta"og en dvd fra Spektrumkonserten, så begynner det å ligne et godt årsverk!


- Ja, det har vært et knallbra år for oss, innrømmer Janove Kaizer.

- Det beste for oss noensinne, vil jeg si, både i forhold til suksess og i forhold til hvor gøy det har vært.Vi har presentert nytt materiale, kost oss på turné, og spilt noen virkelig store og flotte konserter.

- Hva vil du trekke frem som høydepunkter?

- Spektrumkonserten var jo spesiell for oss. Det var et modig valg å ta, ingen norske band utenom a-ha har solgt ut Spektrum siden Morten Abel gjorde det i 2002, da forøvrig med oss som supportband. At vi klarte å selge ut og at den kvelden ble så bra var et høydepunkt for oss. Ellers var det jo spesielt å urfremføre hele Volum II på Øyafestivalen tre måneder før albumet kom ut, det var også et kick. Mest rock n roll var kanskje den dagen vi tok privatfly til Roskilde, spilte for 50 000 mann og fløy til Biri Travbane for å spille for 2000 mann der samme kveld. Det har vært et hektisk, men bra år!

- Og grunnen er lagt for neste år?

- Javisst, vi ser jo alltid fremover, og neste år skal vi turnere heftig med Volum II, over det ganske land denne gangen. Vi har ikke vært skikkelig ute i utkantene av landet og spilt siden 2006, så nå hadde vi lyst til å gjøre en skikkelig runde igjen.

- Og så kommer Volum III i november?

- Det stemmer, da fullbyrdes trilogien. Vi har allerede begynt å spille det inn, og kan bare si, gled dere! 

Så legger vi til en god jul og et godt nytt år til alle dere som følger med Kaizers der ute, vi snakkes neste år !