News: ”Siste dans” utgis på dvd og Bluray 14 september!
Posted: Aug, 14, 2014

Ettårsdagen for Kaizers Orchestra´s siste opptreden markeres med utgivelse!

Den historiske kvelden i DNB Arena i Stavanger, kjent som ”Siste dans”, ble filmet av produksjonsselskapet Monster og streamet live på nettet og til utvalgte kinosaler den 14 september 2013, og det er denne versjonen som nå gjøres tilgjengelig for fansen på DVD og Bluray. Tre timer uredigert konsert. Siste kvelden med gjengen, i realtime.

 Utgivelsen kommer på initiativ fra bandet selv, men som vanlig har fansen hatt et ord med i laget. Rune Kaizer utbroderer:

 -       Vi har fått mange henvendelser og forespørsler angående Siste dans fra folk som har lyst til å gjenoppleve denne spesielle kvelden fra kameraenes ståsted. Og etter å ha sett gjennom opptakene selv fant vi ut at dette kan vi jo fint dele med verden.

-       Hvordan har det vært for dere å se konserten igjen?

-       Det har tatt litt tid før vi orket ta stilling til den, rett og slett. Vi går jo all in i ting, og det siste året har vi gått all in på å ha fri fra Kaizers. Men når vi først satte oss ned så var det veldig gøy å se dette igjen. Feelingen endrer seg litt med avstand i tid, så selv om det var en litt styrete og hektisk periode for oss på slutten der så registrerer vi jo at det er musikken og samspillet med fansen som står igjen. Det er fint. Vi er alltid opptatt av å se fremover, men det er fint å samle noen gode minner på veien også. Og dette er definitvt et minne verdt å ta med seg.

-       På tidligere konsertutgiveler har dere redigert en del i materialet før dere gir det ut, men denne gangen er tanken å slippe en uredigert versjon?

-       Vi har redigert på den måten at vi har fjernet en del snikk-snakk og vas fra tidligere DVD´er, ja, men denne gangen tenkte vi det passet konseptet å bare vise hele greia, uforfalsket og ufiltrert, slik det ble filmet og redigert spontant på stedet. Eneste vi har gjort er å mikse lyden, samt at vi på grunn av rettigheter har måttet fjerne ”Russian dance” introen. Men det vi gir ut nå er hele konserten i realtime, ja.

-       Dette blir den femte konserten dere utgir på DVD/Bluray, dere har lagt et godt grunnlag for å leve videre på folks tv og dataskjermer etterhvert?

-       Fra før har vi gitt ut Kvarteret-konserten fra 2002 (ligger på ”En aften i operaen” dvd-en), Vega-konserten fra 2005, Spektrum-konserten fra 2011, Opera-konserten fra 2013, og nå Siste dans fra 2014. Man kan få et godt tverrsnitt av hva Kaizers har holdt på med fra scenen gjennom disse, absolutt. Føles både riktig og naturlig å få en bokende, med Siste dans her nå.

 

Men det stopper ikke der, hva er vel en DVD-utgivelse uten noe gøy bonusmateriale? I denne 2-cd pakken får man også med hele TV-Vests Kaizerdokumentar fra 2013. Seks timer med intervjuer, arkivklipp og flue-på-veggen footage fra bandets siste år. I tillegg får du en hel bounusepisode med Janove´s låtskriverskole, der hovedkaizeren himself dissekterer sin egen låtskriving for åpent kamera og mikrofon, en hel time til ende.

 OBS:  ”Siste dans” kan i første omgang kun kjøpes gjennom kaizers egen nettbutikk på  kaizers.no.

 

Pris og forsalgsinformasjon kommer vi tilbake til om kun kort tid!