News: Jubilirium på Pstereo!
Posted: Aug, 17, 2012

(Foto: Arne Bru Haug. Kompiser og kollegaer i 30 år. Kjempeklem!)

 

Trondheim viser seg fra sin beste side, og gladguttene i Kaizers koser seg i solen på Pstereofestivalen. Og for to av frontkaizerne kaller anledningen for en ekstra markering, det er nemlig 30 år siden, på dagen, Janove og Geir møttes, i dag!

 

Janove: Jøjemeg, det er såpass ja! 30 år går fort i godt selskap, hehe.

Husker dere noe fra 17 august 1982, da dere begge begynte i klasse 1b på Rosseland skole?

Janove: Detaljkunnskapen sitter vel ikke helt i etter så lang tid, men jeg husker følelsen, forventningene, og jeg ser jo på bildene fra den gangen at jeg var en spent liten pjokk.

Geir: Jeg er jo sønn av lærerforeldre så du kan jo tenke deg at skolestart var hauset godt opp for min del. Husker at det var nye joggesko, ny bukse, ny skjorte og ny ransel, det skulle ikke stå på utstyret, tror til og med at min mor prøvde å tvinge en kam gjennom håret mitt den morgenen, det var definitivt big deal ja!

Fikk dere kontakt umiddelbart eller?

Janove: Vi bodde ikke i samme gate, så de første årene tror jeg nok vi holdt oss mest i trygge omgivelser med ungene fra gata, men etter hvert som vi lærte oss å lese og skrive...

Geir: I 12-års alderen, heheh.

Janove:…Så tror jeg det skjedde ting, akkurat som om vi oppdaget noe hos den andre som inspirerte og fóret noe som allerede lå der og ventet på stimulans. Samarbeidet vårt begynte på mange måter der, da vi skrev fortellinger i norsken med den andre som tiltenkt mottaker. Prøvde å komme med nye vendinger og overraske den andre hele tiden. Senere tok vi dette inn i musikken, da den ble en mer naturlig uttrykksform.

Geir: Det morsomme er at vi fortsatt holder på sånn, og fortsatt inspirerer hverandre. En idé her vokser videre der og går frem og tilbake til den gjerne er langt fra der den begynte og ender som noe som ingen av oss ville kommet på på egen hånd. Det der er om en slags magi. Det i tillegg til at vi selvfølgelig hver for oss også har helt egne og ferdige ideer ofte, men da er også bekreftelsen fra den andre en viktig del av det. Vi fungerer som kvalitetsmåler og bullshitfilter for hverandre.

Vel, gratulerer med jubileet da, og Janove-Geir konstellasjonen stopper vel ikke ved 30 års merket?

Janove: Neida, vi har store planer fremover, vi, det er alltid mest spennende å snakke om fremtiden, så det gjør vi en del av, i store bokstaver. Vi satser på at de neste 30 også blir innholdsrike, vi skal iallefall gjøre vårt beste for å fylle dem med bra ting!