News: Kaizere på svensketur!
Posted: Mar, 16, 2011

Kaizers tar turen over grensen til helgen for å spre Kaizermusikk til broderfolket!

(Foto: Marcus Rudström. Svensk -norsk forbrødring i Århus sist fredag. Kaizers spiller i Håkan Hellströms Gbg på lørdag)

To svenske byer får i denne omgang besøk av den omreisende norske ompatroppen, som nyter stor suksess i hjemlandet for tiden med utsolgte konserter og en andreplass på salgslistene i sin fjerde uke med sitt nye album "Violeta, Violeta. Vol I"!


På fredag 18 mars spiller Kaizers på Debaser Medis i Stockholm, et sted de har herlig utsolgte minner og nydelige liveopplevelser fra fra tidligere konserter. Det er fortsatt noen billetter igjen til denne konserten, så skynda på snälla, om du vil se det sprekeste Norge har å by på for tiden! (med unntak kanskje av Petter Northug)

På lørdag setter bandet kursen vestover mot Göteborg. Konserten på Brewhouse kan du kjøpe billetter til her! Og vi kan jo bare minne om at Göteborg ikke er mer enn en drøy tre timers kjøretur unna Oslo, for de nordmenn som vil se Kaizers på Volum I tour på en litt mindre scene enn Oslo Spektrum...

I forbindelse med konserten i Stockholm kommer også morgenfuglene Janove og Øyvind til å stille opp til intervju og spilling på morgentv på Svensk Tv4 grytidlig på fredagsmorgen. Eventuelle early birds der ute får skru på fjernsynet sitt da!

Kaizernews ringer gitarist Geir Zahl for at kolla läget et par dager før Sverige turen.

- Du er jo Håkan fan, blitt kompis og nå eller?

- Hehe, nei, kan vel ikke akkurat si det, men de spilte i Århus samme dag som oss nå sist uke, så jeg presset vår svenske turnéleder Marcus til å ta meg med bort og hilse på. Håkan er jo en grym fyr, så jeg fikk ta fanbilde sammen med han rett før gigen deres. Kult å være på den siden og av og til, vi skjønner jo ikke helt hvorfor folk får skjelven og blir stresset og tar bilder og fniser når vi har signeringer selv, det er jo bare oss liksom, men man skjønner det jo litt bedre når man møter folk man er fan av selv da. Litt bedre iallefall, hehe.

- Profft research arbeid der får man si! Men tilbake til saken: Dere skal til Sverige, og Sverige er vel et litt spesielt land for Kaizers?

- Ja, det oppfattes vel som litt av et enten-eller land for oss, i offentligheten iallefall. Vi har jo den historien som ble kjent da vi var på Skavlan nylig, denne "kampanjen" Aftonbladet hadde mot oss for noen år siden. De ga albumet vårt, "Maestro", terningkast 1 og trykket en VARNING mot å se oss live på Hultsfredfestivalen fordi vi i følge dem var "världens sämsta band" på sine ellers svært så positive festivalsider. Så det er jo ganske festlig da. Samtidig så har vi også opplevd det motsatte i Sverige, én journalist skrev for eksempel at han for andre gang i sitt liv opplevde at han bare hadde lyst til å slutte med alt han holdt på med og bare begynne å spille i band heller etter å ha sett oss live. Det hadde han opplevd én gang før, under en Bob Hund konsert i 1996. Så det er sterke følelser i sving i alle retninger der borte.

- Men live er det mer stabilt?

- Ja, vi har et nydelig og trofast livepublikum i Sverige, og vi håper jo at så mange som mulig av de kommer på konsertene til helgen. Det kan jo faktisk være at disse to konsertene blir eneste sjanse til å se Kaizers på Volum I turné i Sverige, så grip sjangsen!