News: Kaizers årets spellemenn!
Posted: Mar, 26, 2013

Kaizers Orchestra fikk kronet sin ferd til toppen av norsk musikkliv under lørdagens Spellemannshow!


- Det er stor stas for oss å vinne dette trofeet, sier en glad og stolt Janove Ottesen.

 

- Det er tross alt den mest prestisjetunge utnevnelsen i norsk musikkliv, og selv om ingenting slår å bli satt pris på av et live-publikum i kraft av applaus og allsang, så er det veldig moro å få "sivil" anerkjennelse også.

 

- Kom dette som noen stor overraskelse på dere?

 

- Nei, det vil jeg ikke si det gjorde, faktisk. Vi hadde det på følelsen. Vi var jo blant favorittene i 2011 også, og gjorde kanskje enda mer ekstraordinære ting da enn i 2012, men i 2011 hadde Jarle Bernhoft sitt fantastiske komet-år, og ingen kunne si noe på at han fikk prisen da, men i 2012 var det ingen så utpregede kometer som skilte seg ut, så da var det kanskje vår tur, tenkte vel vi.

 

- Og dere hadde ikke akkurat et rolig 2012 heller akkurat?

 

- Nei, vi spilte 100 konserter på åtte måneder, fra januar til september, over hele landet og i store deler av Europa, i tillegg til at vi spilte inn og mikset Volume III inni mellom all turneringen. Så vi tok en liten pause før vi ga ut Volume III i november. Et storslått år for Kaizers Orchestra, absolutt! Og kroningen av trilogi-utgivelsen, ikke minst!

 

- Hva tar dere med dere fra denne feiringen, annet en selve prisen?

 

- Det som er veldig fint med slike eventer er at de gir oss en anledning til å takke alle de dyktige og fine folkene som er med å hjelpe oss med å avvikle alt det som skal gjøres i forbindelse med øving, studio, plateutgivelser, turnering, spilling, reising, presse, signeringer og alt det andre vi gjør. Vi har et knall apparat og crew med oss. Vi hadde ikke klart oss uten dem. I tillegg må vi nok en gang takke publikumet vårt. Dette bandet hadde aldri eksistert uten den støtten vi har fått fra fans og alle andre som har vært innom Kaizer-universet opp gjennom årene. Og så glemte vi å nevne Martin Kvamme, som har laget alt covermateriale og lay out til Violeta-platene, få med han og, så nærmer det seg en fullstendig liste!

 

Kaizers Orchestra, Flimmer Film og regissør Eivind Tolås tok også med seg prisen for beste musikkvideo. Gratulerer nok en gang!