News: Ny Kaizerturné!
Posted: Oct, 18, 2012

(Foto: Paal Audestad. Kaizergjengen er klar for å hilse på fansen igjen!)


Volume III tour er underveis, og kommer forhåpentligvis til en by nær deg!

 

- Dette er the grand finale, forteller Janove Kaizer til Kaizernews.

- Dette blir alle turneers mor, iallefall alle Kaizerturneers mor!

- Beskjedenhet har fortsatt ikke sneket seg inn brevsprekken hos han Ottesen skjønner vi, og dette albumet og denne turneen maner vel heller ikke til sånt?

- Nei, store ord har aldri vært mer på sin plass enn nå. Det er dette vi har bygget opp til. Om ti år skal jeg glatt innrømme det om jeg tok feil, men frem til det kommer vi til å gasse på. Skyt meg, men jeg tror jeg vet hva jeg snakker om.

- Og det finnes ulike varianter av denne turneen, fortell!

- Du kan si at det finnes to varianter, iallefall. Vi er i den utrolig priviligerte situasjon at vi får fremføre Volume III sammen med to forskjellige og fantastiske symfoniorkestre på hver sin side av fjellet i to fantastiske hus denne gangen, det er helt unikt og en once, nei, twice in a lifetime event. Turneen åpner altså i Operaen i Bjørvika der vi spiller fem konserter sammen med KORK i hovedsalen der, så stikker vi til Stavanger og spiller tre konserter i det splitter nye konserthuset der sammen med Stavanger Symfoniorkester, som forøvrig også spiller på hele Volume III albumet, minus én sang. Og som Helge ville sagt, det er fortsatt billetter igjen! Både i Operaen og i Stavanger !

- Spektakulære ting på gang der, både på øst og vestlandet altså, men mellom der og resten av klubbturneen så tar dere det ned til bandformat igjen?

- Vi tar det ned igjen, og inget sted er vel bedre egnet til å innta bakkekontakt enn vårt eget kjære Jæren!  Vi skal spille på Nærbø i Hå kommune den 2. februar, da som ren Kaizers-besetning. Ikke verst besetning det heller, skal jeg si deg, hehe.

- Og turneen er et helt nytt skue i forhold til Volume I og Volume II turneene?

- Selvsagt! Turneen nå kommer i hovedsak til å omhandle det nye materialet, som hver album-turné gjør. Det er nye låter, ny look, nytt lys, nye hatter, nye kaniner i hattene. I tillegg spiller vi jo fra hele blekka selvfølgelig. Det er mye å ta av etterhvert, og selv om vi ikke kan please alle ønsker om gammelt og ikke fullt så gammelt materiale, så får vi alltid skviset inn noe. Og moro skal det bli uansett. Morro! Som managementet sier.

- Dere spiller ikke så mange konserter som dere gjorde i år?

- Nei, konseptet denne gangen er å spille større steder og færre gigen. Det har noe med hele denne grandiositetsideen å gjøre, og kanskje det høres dumt ut å si det sånn, spesielt før folk har hørt hele Volume III, men dette materialet kler rett og slett store saler. Volume II var rock´n roll og kledde svette småsteder, mens nå har vi behov for litt større plass, til å dundre fra oss, rett og slett. 

- Vi gleder oss! Sjekk konsertliste på Kaizer´s facebook side!