News: Ny singel klar !
Posted: Sep, 21, 2011

"Drøm videre, Violeta" er den andre singelen fra Kaizers Orchestra´s Vol II fra "Violeta, Violeta" trilogien. Den blir å høre fra fredag 23 september !

 


 

Faktisk så trenger du ikke vente helt til fredag engang, for allerede på torsdag den 22 blir låten gjort forhåndstilgjengelig for lytting på WiMP og for kjøp hos Platekompaniets nettbutikk. Og har du verken WiMP eller 8 kroner  så kan du likevel få hørt låten på P3´s Lydverket kl åtte på torsdag, når albumversjonen av låten har verdenspremiere !

Kaizernytt tok en prat med komponist Janove Kaizer angående det ferske verket, som tross sin ferskhet likevel vil være kjent for mange fra Øyakonserten bandet gjorde i august.

- Ja, vi gjorde en god versjon av den på Øya, så live-versjonen ligger vel ganske tett opp mot albumversjonen i dette tilfellet.

- "Drøm videre, Violeta" må vel kunne kalles en storslått pop-ballade, om enn i Kaizerinnpakning, ikke så enormt langt unna hovedsingelen fra Vol I, "Hjerteknuser"?

-  Jeg husker at jeg komponerte de to omtrent samtidig, faktisk. En sang kommer sjelden alene hos meg, så du kan vel si at dette er en slags søsterlåt til "Hjerteknuser". Teksten går også i samme baner. Det vil si en romantisering av de mest fantastiske og mystiske barndomsminnene. En tilknytning mellom mor og datter i dette tilfellet.

- Hvordan vil du ellers beskrive låten?

- Den har et veldig oppløftende refreng, som er relativt langt, med mange ord. Det kan ofte være vanskelig å få til,  etter en fin intro og et fint vers,  å lage refreng som topper disse. Men det mener jeg vi klarer her.  Jeg kan ikke noter og husker ikke de bestemte akkordene i farten, men verset går i dur, bridgen før refrenget lander i en ny dur, og jeg tror det gir følelsen av at refrenget er i en ny toneart. Jeg vet ikke. Akkurat det der kan jeg ikke, så det får noen andre eventuelt sette seg inn i, men jeg synes det har blitt en veldig flott og storslått låt iallefall.

- Var dette en vanskelig sang for dere å finne ut av og spille inn?

- Det er forskjell på sanger slik sett ja. Noen kommer og setter seg fint ved siden av deg når du roper på dem, andre vil leve sitt eget liv og forsvinner i tåka. Denne hadde vi god skikk på, vi hadde faktisk skikkelig overskudd på den når jeg tenker meg om, og mange fine ting oppsto spontant i studio under innspillingen.  Og det liker jeg godt; at akkurat denne låten, som nå blir den store singelen til Volume II, ble innspillt 100% live. Det betyr at alt du hører, utenom stryk og perk, er live i et rom i Bergen. Også vokalen. One take. Vi er aller mest happy når vi lykkes med sånt, så vi er veldig happy med denne sangen, og håper den faller i smak hos andre også !

 

OBS: "Drøm videre, Violeta" kommer bare som digital singel. Den finnes altså ikke i noe fysisk format.