News: Rune and the future
Posted: Sep, 24, 2011

Som de fleste andre Kaizere har også Rune syslet med sideprosjekter de seneste årene. Sammen med låtskriver Leif Haaland og hans band Leif and the Future har de jobbet frem albumet Songs of Youth, som ble sluppet i går!- Gratulerer med Kaizersingelslipp og Leif and the Future plateslipp på én og samme dag!

 

- Takker! Ja, det er ikke måte på hva man skal få oppleve, i tillegg er det jo helg !

- Hvordan har det seg at nettopp du er å finne i det futuristiske retro-popbandet Leif and the Future?

- Vel, vår historie går helt tilbake til de muntre dager som studentemner i Bergen, faktisk, der var der vi først ble kjent. I 2001 flyttet jeg til Oslo, og etterhvert kom også Leif til storbyen for å utvide horisontene og lage fengende popmusikk. I den anledningen slo han altså nummeret mitt.

- Din CV bugner ikke akkurat av popprosjekter ellers?

- Nei, akkurat hvorfor han valgte meg som trommis i et popprosjekt får bli stående som et ubesvart spørsmål. Men å jobbe med Leif var litt som å komme tilbake til læreskolen der de fleste friminutt og ledige stunder gikk med til å forske i kaizerbeats med Janove. Leif har noe av den samme driven, og jeg er lett å lure vet du, god stemning, fine folk, et vers her og et refreng der, så stiller jeg opp, bort til øvingslokalet i Konowsgate i ledige stunder.  Leif vet hva han vil ha og gir seg ikke før det rette uttrykket er på plass.

- Dere har holdt på lenge med denne platen, det er en stund siden singelen "Let you go" rullet som verst på P3?

- Det har tatt sin tid ja, men sangene har vokst frem i et naturlig tempo. Leif er opptatt av identitet, og jeg har fått god trening etterhvert i å komme inn i hodene på folk folk og få lydsatt tanker og ideer om hvordan ting skal låte. Derfor funka samarbeidet med meg og Leif svært bra. Det har vært en god prosess, og så er han er en enormt likanes og hyggelig fyr og,  og den beste i min omgangskrets til å lage kaffe. Mye som stemte der med andre ord, hehe. 

- Men du blir ikke å se på scenen med Leif and the Future fremover?

- Nei, jeg måtte gi meg et stykke ut i innspillingsprosessen, da Kaizersmaskineriet for alvor begynte å rulle igjen. Jeg hadde jo håpet å fullføre, men Leif måtte da altså ta til takke med trommisen fra A-ha. Sånn kan det gå. Men jeg har tro på at Leif lykkes og at plata blir mottatt med applaus. Det er en helstøpt og herlig popplate som jeg tror vil falle i smak.