News: Ny utenlandsturné !
Posted: Feb, 26, 2013

(Foto: Arne Bru Haug)  Hello Europe !

 

Kaizers Orchestra setter kursen mot det store utland på onsdag. Elleve jobber i sju land står for tur de neste 12 dagene!

 

- Ja, det blir siste utenlandsreis på en stund dette, sier Geir Kaizer.

 

- Utenlandsturneer har vært en del av den Kaizerske hverdag siden 2003 så vi har jo faktisk drevet og fartet opp og ned kontinentet i ti år nå. - Har det skjedd mye i løpet av denne tiden?

 

- Det har det jo definitivt gjort, spesielt i bransjen. Da vi ”vant” Eurosonic i 2003 og fikk en del spillejobber i europa var fortsatt platebransjen i full vigør. Vi fikk til og med turnestøtte av plateselskapet og var på skikkelig opptur noen år der. For vår del toppet det seg vel rundt Maestro tiden i 2005, da vi var signert på tyske Universal. Men etter det stagnerte ting, litt fordi vi som band gikk lei den ultra-energiske ompa-pønken som vi ble kjent for i første omgang og litt fordi verdens platesalg stoppet opp og absolutt ALLE band i verden måtte ut på veien og spille konserter. Da ble det heftigere konkurranse om spillejobbene og ikke minst om publikum. Men vi har jo holdt oss på et stabilt bra nivå siden da og har jo en fin fast skare som kommer og ser oss når vi dropper innom.

 

- Og i motsetning til under fjorårets turné, der dere svingte innom mange ukjente og nye steder, så er dere nå tilbake på kjente og kjære trakter? - Ja, nå er det bare kremsteder på lista! Byer vi liker å besøke og steder vi har et visst publikum i. Vi gleder oss til å sette oss i bussen og rulle gjennom et våryrt europa igjen!

 

- Og så har dere med dere Dj Ralph fra Ralph Myers som support?

 

- Det har vi! Alltid bra å ha med nye gullfine folk på turné, det løfter spiriten på bussen og gir variasjon til konsertene. Ralphen er i tillegg virkelig happening om dagen, senere i vår kommer hans tredje soloskive, Super Sonic Pulse ut, som han har spilt inn i studioet til Snoop Dogg i LA. Med gjester som Snoop Dogg, Diana Ross, Da Youngfellaz, Kurupt, David Banner og George Clinton kan det jo nesten ikke gå galt med det albumet.

 

- Dere er ikke helt ferdige med europa etter denne turneen?

 

- Nei, vi har jo en London jobb den 25 april, det er snakk om en gig på Bern´s i Stockholm og i tillegg blir det sikkert et par festivaler utenlands i sommer.