News: Vol 2 er urfremført!
Posted: Aug, 12, 2011

(Foto: Aktiv Oslo. Geir, Janove og Terje backstage Øya i går)

Det er dagen etter urfremføringen av Vol 2, tid for ettertanke og vurdering av vurderingene!

Geir Zahl sitter backstage på Tivoli i København og hører på gledeshylekoret fra berg og dalbanen. Opp og ned går det også i anmeldelsene fra urfremføringskonserten i går.

 -       Kjempestemning på deres egne facebooksider og blant bloggerne, femmer i Aftenposten og Dagbladet, firer hos Lydverket og treer i VG, litt av hvert å ta inn over seg dagen derpå her!

 -       Javisst, vi slår i alle fall fast at det er MYE respons på denne fremføringen, og det er jo stas!  At kritikkene varierer litt er bare slik skal det jo være når man går så hardt ut som vi gjorde i går. Det som er morsomt med anmeldelsene er at de trekker frem de samme tingene, bare med motsatt fortegn. Det viser bare at det er rom for hele følelsesspekteret her, og det er jo moro for oss å registrere.

 -       Ja, dere får for eksempel ros for både gutsingen og gjennomføringen i Aftenposten og Dagbladet, mens Stein Østbø i VG mener dere tok på dere en for stor oppgave i går?

 -       Nettopp. Helt ulike svar på samme spørsmål. Det er bra, for det viser at det ikke finnes noen fasitsvar i denne bransjen. Man må nesten gjøre seg opp sin egen mening, og det er man jo tilhenger av.

 -       Hvordan synes dere selv at det gikk?

 -       Vi er godt fornøyde med gjennomføringen for vår del, men jeg tror  naturlig nok også at vi har mer å gå på, og at bedre versjoner av disse låtene kommer etter hvert som vi får dem mer inn i blodet. Det vil være en naturlig progresjon der etter hvert som overskuddet kommer. Ellers må vi bare trekke frem publikummet, som var helt fantastisk, utrolig gøy å få utføre dette eksperimentet med den gjengen som var der i går kveld, vi kan bare si tusen takk til alle som kom og tok del !

 -       Har dere hørt på opptaket selv ennå?

 -       Nei, det har vi ikke, men de akkurat lagt ut på NRK sine sider nå! Så muligheten er  der !

 -       Hva tror du Kaizerfansen kommer til å like best, live versjonene fra Øya, eller albumet, som kommer 11.11.11?

 -       Hehe, folk har jo en tendens til å like best det de hørte først, men vi får se, albumet er blitt veldig bra, så det skal litt til for å toppe det tror jeg. Uansett kult å eksperimentere med å tilgjengeliggjøre liveversjoner før studioversjonene, så får vi bare høre hva folk synes etter hvert som de får kjennskap til begge deler, blir spennende å følge med på det !