News: Volume III nærmer seg !
Posted: Dec, 5, 2012

(Foto: Geir Zahl. Janove legger siste stemme på verket)

Siste kapittel av trilogien er nå ferdig innspilt!

 

 - Vi har nettopp avsluttet siste økt med Kaizergjengen her i Duper i Bergen, forteller Janove Kaizer.

-  Nå gjenstår bare pålegg, som i dette tilfellet faktisk ikke er noe bare.

 - Nei, for dere skal rett og slett ha med Stavanger Symfoniorkester på alle låtene?

 - Det skal vi. Volume III er det vi har valgt å kalle en sigøynermusikal i rocksjangeren, og låtene er komponert med tanke på at de skal orkestreres videre. Arrangør Erlend Skomsvoll har gjort den jobben, og når disse arrangementene spilles inn i Stavanger i juni er innspillingen 100% ferdig. Vi har allerede gjort to sanger med orkester, og tro meg, det er heftige saker!

 - Dere har alltid brukt strykere på albumene deres, men et helt symfoniorkester?

 - Det klemmes til her ja, symfoniorkesteret og Erlends arrangementer kommer til å prege dette produktet sterkt, de er elementer som gir oss et uttrykk du aldri har hørt fra denne kanten før, samtidig som det fortsatt blir umiskjennelig Kaizersk. Du kan si at Kaizer-evolusjonen fullbyrdes med Volume III, huleboeren er oppe på to bein her nå!

 - Spennet på materialet i denne trilogien er ganske enormt?

 - Absolutt, og det var hele poenget for vår del. Å lage trilogi hadde ikke vært noen vits i hvis alle etterpå hadde sagt at det like godt vært én komprimert plate heller. Planen har vært å utforske alle kriker og kroker av Kaizeruniverset, noe som har resultert i  alt fra popballader til hysteriske sigøynersanger til Kaizerrap til streit rock til dancefloor ompa og nå altså til et mer musikal-aktig uttrykk.

 - Musikaler er ikke en sjanger alle har like gode assosiasjoner til…

 - Vi er klar over det, og selv om det er en litt belastet sjanger så er den nok den mest presise for å beskrive musikken på Volume III. For dette er langt unna formatert pop, for de som fryktet at vi var på vei mot det. Sangene er lange og vidstrakte, hver en av dem inneholder mange temaer som ikke gjentas og det er et stort spenn stemningsmessig internt i sangene. Samtidig er det jo catchy, heftig, rocka, melodiøst, nydelig, stygt og rytmisk og alt som kjennetegner oss. Og til syvende og sist spiller det ingen rolle hva slags kategori og beskrivelse man velger, det eneste som betyr noe er at det er fet musikk!

 - Dere fortsetter i alle fall å utfordre Kaizerfansen, det er alltid noe nytt og spennende på gang!

 - Ja, og det har vi alltid likt å gjøre. Da ”ompa til du dør” kom ut så var det jo heller ingen som i utgangspunktet tente på ideen om et norskspråklig balkaninspirert rockeband, men så viste det seg jo at vi traff likevel. Vi tror vi kommer til å treffe like godt med dette. Både de som liker oss og de som ikke liker oss må revurdere forholdet sitt til oss etter Volume III, og slik liker vi å ha det.

 - Dere virker veldig fornøyde selv!

 - Akkurat nå, med innspillingsadrenalinet fortsatt i kroppen, er vi helt overbevist om at dette er det feteste vi noen gang har gjort. Det føles litt som om de elleve årene som har gått forut bare har vært oppvarmingen, og at det er nå det virkelig gjelder. Folk har nevnt ordet stormannsgalskap, men vi velger heller å kalle det stormannsskap, siden det ikke er noe galt her, hehe.

 - Siden arrangementene og orkesteret er så sentralt på Volum III, hvordan tenker dere å løse dette live?

 - Først spiller vi jo med KORK i Operaen seks konserter i januar (billetter legges ut 19 mai kl 10!), da presenterer vi fullskala versjonen. Det samme gjør vi en kveld i Stavanger med Stavanger Symfoniorkester og forhåpentligvis også en kveld i Bergen. Etter det blir det bandversjonen av låtene på klubb og festivalrundene. Vi frykter ikke for det, låtene fungerer i alt fra rene pianoversjoner via bandkonstellasjon til full orkestrering. Og det  hadde jo vært morsomt om for en gangs skyld folk syntes at albumet var bedre enn live-versjonene, vi legger i alle fall 100% innsats for å lage et sensasjonelt bra album her!

Det er bare å glede seg. Volume III kommer ut i november 2012! Og første singel er ventet i begynnelsen av september!