News: Volum II Tour åpner i morgen!
Posted: Jan, 25, 2012

(Bildetekst. Foto: Geir Zahl.  Rune har fått splitter nye trommer og er stolt som bare det.)

Det begynner å nærme seg starten på Kaizers Orchestras mest storslåtte turné så langt i karrieren. Volum II tour åpner i morgen på Vega i København !

 

Men før det kan turneres så må det øves og ikke minst pre-produseres, som det heter i bransjeterminologien, og derfor befinner band og crew seg for tiden på Rytmeposten i Odense og finpusser formen.

 -       Vi har ambisiøse planer for denne turnéen, forteller Rune Kaizer fra Odense.

-       Og når hadde dere ikke ambisiøse planer for en turné!?

-       Hehe, det kan du si, vi prøver jo å gjøre hver turné til noe helt spesielt. Denne gangen er jo Volum II i fokus, naturlig nok, men så har vi også tenkt å pøse på med et stort utvalg låter fra hele katologen i tillegg, mer enn vi pleier.

-       En ny slags b-sides tour på gang her?

-       Mer en ”det beste fra to verdener-turné”! En slags salig miks av hits og katalog. Det er grunnen til at vi øver så mye om dagen, vi har 60 låter vi skal gjennom her, og vi har tenkt å spille alle 60 hver uke. Det blir med andre ord store forskjeller på hver konsert, men med en fast kjerne av Violeta-låter, siden det er det vi holder på med for tiden.

-       Dere har en fanskare som er glad i hele katalogen deres, det må være gøy for dere som konsertband?

-       Absolutt, det er essensielt for oss at vi kan variere mye og også spille nye ting, og at vi ikke må leve bare på en liten håndfull hits som går på repeat. Det er det som egentlig er hemmeligheten bak at vi fortsatt er kjent for å være et energisk og livlig band på scenen, at vi holder det interessant.

-       Voldsomt hektisk program for dere til og med sommeren nå?

-       Ja visst, vi skal ta for oss hele Norge i år, det er første gang vi virkelig går til verks i hjemlandet siden 2006. Det gleder vi oss veldig til!

-       Volum II funker bra live?

-       Det er jo spilt inn omtrent 100% live, så det er designet for roaden, men vi spiller bare et utvalg fra Volum II hver dag, varierer litt internt, så mye annet rart i tillegg.

-       Kan folk forvente seg overraskelser?

-       Hva enn du gjør, se ikke bort i fra det!

-       Vi gleder oss!

Les forøvrig gode danske anmeldelser fra Volum II her: Politiken, Nordjyske, Gaffa, Kulturkapellet.