Alle Kaizerplatene reutgis på vinyl
Alle Kaizerplatene reutgis på vinyl

Vinylfest i 2023!

26 januar, 2023

Kaizers Orchestra gjenutgir hele albumkatalogen på ferskpresset vinyl det neste halve året. Ett album per måned frem til turnéstart i september, og forhåndssalg starter fredag 27. januar kl 10!

"Ompa til du dør" fikk en tyvstart-utgivelse under sitt 20-års jubileum i 2021, men nå kommer altså alle de andre albumene i Kaizerkatalogen ut, remastret, spesielt for vinyl.

 

Det finnes to versjoner av hvert album, en standard 180 grams svart vinyl, og en eksklusiv limited edition versjon med farget vinyl trykket i kun 1000 eksemplarer.

 

Albumene er forøvrig trykket på T-Time Vinyl Plant i Stavanger, som Janove selv er medgründer og medeier i. Janove personifiserer den renessansen vinylformatet har opplevd i senere år.

 

- Det har vært en reise for meg, ja. I den 12-års perioden vi utga album var ikke vinyl et særlig ettertraktet format. Og ikke for min del heller. "Ompa til du dør" ble trykket med "Død manns tango EP"-cover, og vi fikk det ikke med oss engang. Så lite involvert og hands on var vi den gang. Men etterhvert ble jeg mer fascinert og begynte å oppsøke vinylbutikker på turné. Etterhvert ble jeg vel en slags samler. Til sist gikk interessen såpass løpsk at jeg tok det elleville steget å initierte til å opprette et eget vinyltrykkeri i Stavanger.

 

Som nå høster lovord fra både fjern og nær for ypperlig kvalitetsvinyl. Gratulerer med det! Men hva innebærer det egentlig å såkalt "remastre for vinyl"?

 

- De fysiske begrensningene på vinyl gjør at man må "mastre" musikken innenfor noen rammer. Man kan ikke gå "over streken" og presse volumet så høyt som man kan på en digital mastering, bassen, eller bunnen må også være i mono. Oppsiden er at det gjøres mindre limiting og at dynamikken blir større. Dermed kan vinyl oppleves litt mer behagelig og organisk for øret.  

 

Nå får vi altså endelig Kaizerkatalogen i sin fulle prakt på vinyl? 

 

- Ja, endelig. Det er derfor vi ikke har trykket re-bestillinger av albumene våre før nå, før vi kunne være "hands on" og garantere et optimalt resultat. 

 

Vi kommer tilbake med direktelinker til butikker på fredag!

 

Utgivelsesdatoer : 

 

Evig Pint (24/2)

Maestro (24/3)

Maskineri (21/4)

Violeta Violeta Volume I (26/5)

Violeta Violeta Volume II (23/6)

Violeta Violeta Volume III (25/8)

Flere artikler